carrosnollattor.blogg.se

Blogg för Carros klass på Klockarhagsskolan i Hällefors.

14 januari 2019 Starten har gått!

Publicerad 2019-01-14 18:07:55 i Allmänt,

Då är vårterminen igång och med allt vad det innebär. Vi ska lära oss att skriva 2019 och det brukar ta tid oavsett ålder och sysselsättning.

Idag har vi dansat ut julen. Vi dansade kring granen och avslutade med raketen. Verkade vara uppskattat bland eleverna.  

Vi fortsätter att jobba med Sverige och Sveriges djur på SO och NO. I svenska jobbar vi med att skriva faktatexter om svenska djur så det är mycket Sverige nu på många sätt. Veckans ord i svenska får de på onsdagar och har förhör veckan efter på onsdagar.

Djurtemat fortsätter i engelska där vi jobbar med husdjur och tamdjur. Engelska glosor får de på fredagar och de har glosförhör fredagen veckan efter.

I matte har vi avslutat den delen vi jobbade med innan jul, tabeller och diagram. Eleverna har fått göra en egen undersökning i klassen och redovisat i tabeller och diagram. De har varit superduktiga och det är roligt att se vad de kommit fram till. Jag vill ha in matteläxor! Det slarvas med det.

 

Som ni säkert redan hört så kommer jag bli sjukskriven om några dagar. Jag ska få behandling av min struma. Behandlingen består i att jag ska få radioaktivtjod.

På fredag, den 18 januari, kommer jag därför vara borta för att starta behandlingen. Då får jag en dricka liten dos radioaktivt jod och så kollar de hur sköldkörteln fungerar genom scanning.

 På onsdag, den 23 januari, kommer jag få den ”rätta” dosen. Hur stor den dosen blir beror på hur sköldkörteln tagit upp joden jag fick på fredagen. Så därför vet jag inte i dagsläget hur länge jag blir hemma för det beror på hur stor dosen blir och hur jag mår. Men jag får inte vara bland människor de första 2-4dagarna minst i och med att jag är radioaktiv.

Men jag hoppas att min planering funkar för både elever och vikarie. Jag kommer ge eleverna en planering för varje dag så de kommer ha koll på vad som ska göras.

Jag ska göra mitt bästa för att det ska funka för era barn när jag inte är på plats.

 

Så här ser denna vecka ut:

Vecka 3

Måndag: Julen dansas ut, ny matteläxa

Tisdag: Skridskor

Onsdag: Idrott, Veckans ord i svenska

Torsdag:

Fredag: Carro iväg. Engelska glosor + glosförhör. Matteläxa in.

 

Nästa vecka:

Vecka 4

Måndag: Ny matteläxa

Tisdag: Skridskor

Onsdag: Idrott, Veckans ord i Svenska, Carro sjukskriven

Torsdag: Carro sjukskriven

Fredag: Engelska glosor + glosförhör, Carro sjukskriven

 

Nu hoppas vi på en fortsatt bra vecka.

Hälsningar Carro

 

 

 

                       

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela