carrosnollattor.blogg.se

Blogg för Carros klass på Klockarhagsskolan i Hällefors.

30 augusti 2019 Nu är vi igång!

Publicerad 2019-08-30 13:05:44 i Allmänt,

Då har vi kommit igång med skolan ordentligt efter första hela veckan. Vi börjar så sakta vänja oss vid nya lokaler och hur vi kan hitta olika lösningar i olika situationer. 
 
Just nu jobbar vi ifatt med det vi inte hann i 4an. Det gäller att vi får upp tempot om vi ska hinna med allt. Därför "jagar" jag dem lite för att hinna. Jag har sagt att om man inte hinner på lektionerna så finns det möjlighet att stanna kvar efter skolan så det mellan 15-16 tisdag, onsdag och torsdag är läxläsning i vårt klassrum. 
 
I måndags var jag ledig för att installera min son på Sjöviks folkhögskola. Det hade varit "sådär" i klassrummet för det blir en del prat. Detta är något vi måste jobba på. 
 
På onsdag är det korta samtal inför detta läsår. Eleverna har fått hem lapp om det. Passar inte tiden så får ni byta med varann eller så får ni höra av er så löser vi det.
 
Idrott har vi på måndagar och fredagar. Båda tillfällena är i sporthallen.
 
I svenska jobbar vi med instruerande text. Det gillar eleverna då det inte känns som det är svenska utan mer praktiskt. Vi har vikt flygplan och fått iordning på recept. 
 
I NO jobbar vi med det sista i vatten och luft. I onsdags gjorde vi experiment av olika ska både tillsammans och enskilt. 
 
 
Svergies landskap jobbar vi med nästa vecka också innan vi ska komma in på vikingatiden. 
 
I engelska har vi gjort en enkel och kort presentation som eleverna får respons på nästa vecka. Vi har börjat i vårt nya material och det verkar vara både roligt och spännande. 
 
I matte jobbar vi med multiplikation och division i 4ans bok. Vi ska vara klara med det om ca 1,5 vecka och har ett litet prov på det då. 
 
Jag har pratat om vikten av att vara med pådiskussionerna vi har under lektionerna. Vi har tittat på kunskapskraven i de olika ämnena och insett att kunna diskutera och vara med i samtal är en stor och viktig del för att nå kunskapskraven. Här har vi något att jobba med då nästa alla sitter tysta. 
 
Så här ser nästa vecka ut
Måndag: Idrott
Tisdag: 
Onsdag: Samtal
Torsdag: 
Fredag: Idrott, Matteläxa in, Carro är ledig 
 
Ha en trevlig och skön helg så ses vi till veckan!
//Carro
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela