carrosnollattor.blogg.se

Blogg för Carros klass på Klockarhagsskolan i Hällefors.

30 september 2020 Nystart

Publicerad 2020-09-30 09:47:00 i Allmänt,

Då gör jag ett nytt försök att blogga och ni elever lättare kan få information denna vägen. 
 
Det har nu gått ca 1,5 månad sen vi startade detta läsår. Det är ert sista år på mellanstadiet och till jul får ni era första betyg. Det betyder att har ni inte fått fart på ert arbete är det verkligen dags för det nu! Det är dags att utnyttja lektionerna på allra bästa sätt och inte sitta och göra en massa annat. 
 
I svenska har vi jobbat med språkbruk där vi pratat om slanguttryck, chattspråk, de nordiska språken m.m. I läsförståelse läser vi "Knockad Romeo" och den ska vara klar till höstlovet. Vi kommer att ha bokprat där vi pratar och diskuterar om några kapitel i taget ur boken.
 
I matte har vi gjort det första kapitlet och haft prov på det. Ni kommer att få veta resultetet av provet nästa vecka när alla är klara med det. 
Vi har nu börjat med kapitel 2 där vi jobbar med procent och sannolikhet. Detta kapitlet är inte så långt så vi kommer att ha prov på det om ett par veckor. 
 
I engelska har vi jobbat med det första kapitlet, som är två delar. Jag kommer att ta in era skrivböcker för att bedöma det ni skrivit på de skriftliga uppgifterna. 
Vi kommer att fortsätta att arbeta med skriftliga och muntliga delar. Vi kommer även fortsätta med hörövningar och talövningar. 
 
Geografens testamente, som vi jobbat med i SO, är vi nu klara med och ni ska göra frågorna som hör till. Ni ska lämna in ert arbete till mig. Vi kommer att diskutera vilket datum det kommer att bli. Nästa vecka kommer vi börja med området " Hav". 
 
Människokroppen är vi snart klara med för denna delen. Vi ska göra det sista idag;onsdag; och nästa vecka är det diagnos på området "Människokroppen och våra sinnen". 
Nästa område vi börjar med nästa vecka kommer bli "Kust och hav". Det är en av de delar som vi inte hann förra året som vi får ta ifatt nu.
 
Denna vecka ser ut så här.
V40
Måndag Idrott i Hurtigtorpet 
Tisdag
Onsdag 
Torsdag Matteläxa lämnas in
Fredag Idrott i Hurtigtorpet, engelska glosor, veckans ord i svenska
 
Nästa vecka ser ut så här 
V41
Måndag Idrott  Ny matteläxa
Tisdag
Onsdag Diagnos om kroppen och våra sinnen Veckans ord i svenska
Torsdag Matteläxa lämnas in
Fredag Idrott i Hurtigtorpet/Prov i orientering, engelska glosor
 
Detta kan ni skriva in i era kalendrar som ni fick när vi starade för att kunna ha koll den vägen. 
 
//Carro
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela