carrosnollattor.blogg.se

Blogg för Carros klass på Klockarhagsskolan i Hällefors.

7 Oktober 2020 Vecka 41/42

Publicerad 2020-10-07 16:53:16 i Allmänt,

Då har det gått en till vecka och det är inte långt kvar till höstlovet. 
 
I måndags fick ni tillbaka era matteprov. Det är några som behöver träna lite till och göra om provet, Vi träna extra på området decimaltal då det veckan innan höstlovet är dags för att göra om diamanttesten vi gjorde för ett tag sen. 
På torsdag nästa vecka är det matteprov på kapitel 2. Är ni inte i fas med planeringen MÅSTE ni ta hem och jobba! Vill ni vara kvar på studiepass och få hjälp i skolan går det också bra. 
 
I NO hade vi idag diagnos om kroppen och våra sinnen. Diagnosen gjordes genom en kahoot. Tror inte alla förstod allvaret i att det faktiskt var en diagnos och ett bedömningstillfälle för kunskapskraven. Men vill ni hellre ha skriftliga prov för att ni ska förstå så kan vi ha det. Vi hann att börja med nästa område som är "Kust och hav". Vi tittade på att par filmer och läste de första sidorna högt. Vi fortsätter nästa vecka. 
 
I SO har vi börjat med området "Hav". Det passar bra att samläs det med NO:n. Vi Har jobbat med Europas karta med länder, huvudstäder, hav och bergskedjor. Ni bestämde att nästa tisdag är det prov på detta. Materialet vi har jobbat med utifrån "GEografens testamente - Europa" har ni bestämt att det ska lämnas in tisdag vecka 43, alltså om 2 veckor. 
 
I svenska ska vi försöka hinna göra en klasstidning innan lovet. Vi har lagt upp en planering så att vi ska hinna. Det ska bli så roligt att lasa alla era artiklar. Om ni får tid får ni gärna skriva fler artiklar eller en argumenterande text iform av en insändare eller en instruerande text iform av tex recept eller annat där ni beskriver något. 
 
I engelska jobbar vi vidare med kapitel 2A där det är olika uppgifter där ni får träna på olika förmågor. På fredag är det glosförhör.
 
PÅ FREDAG DENNA VECKA ÄR DET PROV I ORIENTERING! 
 
Läxor
Onsdag Veckans ord i svenska
Torsdag Matte
Fredag Engelska glosor
 
Vecka 42
Måndag Idrott i sporthallen, ny matteläxa. 
Tisdag Prov Europakartan
Onsdag Veckans ord
Torsdag Matteläxa lämnas in Matteprov kap2
Fredag Engelska glosor, Idrott i sporthallen
 
KOMIHÅG!
Ni kan alltid vara kvar på studiepass efter skoltid! Jag är oftast kvar tisdagar och onsdagar och fredagar. På torsdagar finns annan personal som kan hjälpa er. 
 
Ha en skön och härlig vecka!
Carro
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela