carrosnollattor.blogg.se

Blogg för Carros klass på Klockarhagsskolan i Hällefors.

15 februari 2019 Vecka 7

Publicerad 2019-02-15 14:00:00 i Allmänt,

Då är det dags för sportlov........Tiden går så himla fort så man hinner inte riktigt med. Men vi har jobbat vidare precis som vanligt denna vecka.
 
Vi har avslutat våra faktatexter om svenska djur som vi jobbat med på NOn. Så på anslagstavlan hänger det flera fina små böcker om olika svenska djur. På svenskan har vi också jobbat med faktatexter men då har vi jobbat med hur man läser och skriver en faktatext. Det är vi också klara med nu.
 
SOn jobbar vi vidare med Sveriges landskap och vi har nästan gått igenom alla landskapen i Norrland. Vi har insett att Sverige är stort och långt och varje landskap har sin specialitet. Vi har många landskap kvar och vi kommer lära oss massor på vår resa.
 
Matte har vi börjat med multiplikation och division. Det innebär att vi har börjat jobba med ett material som heter "Multiplic art". Det innebär att vi lär oss multiplikationstabellen genom bilder. Fråga gärna era barn vad det innebär. De är fantastiskt duktiga!! =)
 
I engelska jobbar vi med mat, frukost - lunch - middag. Det är spännande att få höra om deras favoriträtter.
 
Efter lovet börjar vi med nya arbetsområden i svenska och NO. Det blir nya utmaningar att bla lära oss att skriva laborationsrapporter när vi gör experiment.
 
Nu önskar jag er alla ett härligt och skönt sportlov!
Var ute och lek i snön!
Passa på att göra allt det där ni inte gör annars.
Varför inte titta i kommunens sportlovsblad?! Där finns massor att göra under veckan som kommer.
 
Vi ses veckan 9 igen!
//Carro
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela